BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Lionel Hampton
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Lionel Hampton

Lionel Leo Hampton (1908-2002) is een Amerikaanse vibrafonist en pianist; hij heeft de vibrafoon populair gemaakt binnen de jazz en was de eerste die er improvisaties op speelde. Hij was lid van veel big bands en speelde o.a. met Louis Armstrong , Charlie Parker , Charles Mingus en Benny Goodman . Vanaf 1940 had hij zijn eigen band en zijn muziek ontwikkelde zich toen in de richting van bebop en rhythm & blues . In1942 had hij zijn grootste hit met Flying Home, een Benny Goodman compositie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop