BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Michael Brecker
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Michael Brecker

Michael Leonard Brecker (1949-2007) is een Amerikaanse tenorsaxofonist en componist. Hij is van groot belang voor de kwaliteit van de bands 'The Brecker Brothers' (met broer Randy op trompet) en 'Steps Ahead' , waarmee fusion en jazzrock werd gemaakt. Daarnaast is hij op zo’n 700 platen van andere musici te horen, niet alleen jazz, maar ook pop en rock . Hij wordt algemeen beschouwd als de beste tenorsaxofonist sinds John Coltrane .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop