BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Mike Stern
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mike Stern

Mike Stern (geboortenaam Michael Sedgwick, 1953) is een Amerikaanse fusion gitarist. In de eerste helft van de jaren ’80 speelt hij in de band van Miles Davis , waarna hij een solocarrière begint. Dat levert ruim een dozijn albums op en de uitverkiezing – in 1993 – tot beste jazzgitarist en – in 2007 – de beloning met de Miles Davis Award. Hij heeft veel bijgedragen aan de vernieuwing van de jazz fusion . Dit is bijvoorbeeld goed te horen op het album Is What It is (1993).

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop