BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Oscar Peterson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Oscar Peterson

Oscar Emmanuel Peterson (1925-2007) is een Canadese pianist, organist en componist, voornamelijk van bebop , hard bop en third stream . In zijn 60-jarige carrière heeft hij tientallen prijzen gewonnen, honderden opnames gemaakt en duizenden concerten gegeven (waaronder 15 keer op het North Sea Jazz Festival ). Hij speelde samen met uiteenlopende musici als Louis Armstrong , Stan Getz , Count Basie , Dizzy Gillespie , Lester Young en Ella Fitzgerald .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop