BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Ralph Towner
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ralph Towner

Ralph Towner (1940) is een Amerikaanse gitarist, pianist, kornettist en hoornblazer. Hij speelt vooral fusion (met veel invloed van folk en etnische muziek) en third stream . Zijn muzikale carrière begon met klassieke muziek en sinds zijn overstap naar de jazz geeft hij nog steeds de voorkeur aan akoestisch gitaarspel. Daarin is vaak ook nog de invloed van Europese kamermuziek te horen, zonder dat de 'swing ' in zijn spel verloren gaat. Dat heeft hem een vaak gevraagde gastmuzikant gemaakt, o.a. door Weather Report , Egberto Gismonti , Collin Walcott , Bill Evans , Jack DeJohnette en Eberhard Weber . Een van de beste platen die hem in samenwerking met anderen laat horen is Solstice (1974). Diary (1973) is zijn beste soloplaat.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop