BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Ralph Towner
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ralph Towner

Ralph Towner (1940) is een Amerikaanse gitarist, pianist, kornettist en hoornblazer. Hij speelt vooral fusion (met veel invloed van folk en etnische muziek) en third stream . Zijn muzikale carrière begon met klassieke muziek en sinds zijn overstap naar de jazz geeft hij nog steeds de voorkeur aan akoestisch gitaarspel. Daarin is vaak ook nog de invloed van Europese kamermuziek te horen, zonder dat de 'swing' in zijn spel verloren gaat. Dat heeft hem een vaak gevraagde gastmuzikant gemaakt, o.a. door Weather Report , Egberto Gismonti , Collin Walcott , Bill Evans , Jack DeJohnette en Eberhard Weber . Een van de beste platen die hem in samenwerking met anderen laat horen is Solstice (1974). Diary (1973) is zijn beste soloplaat.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop