BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Sarah Vaughan
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sarah Vaughan

Sarah Vaughan (1924-1990) is een Amerikaanse zangeres met een groot stembereik, die bebop , cool jazz , blues en bossa nova heeft gezongen. Ze geldt – samen met Billie Holiday en Ella Fitzgerald – als een van de drie beste jazz-zangeressen in de geschiedenis. Haar carrière begon bij de band van Earl Hines , maar ze heeft ook bij veel andere bekende musici gezongen, onder wie Count Basie , Miles Davis , Billy Eckstine, Dizzy Gillespie en Art Blakey .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop