BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > swing
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

swing

Jazzgenre dat van 1930 tot 1945 populair is. Swing (ook swing jazz of swing music genoemd) heeft een sterke ritmesectie waarin contrabas en drums als basis dienen voor de dominerende kopersectie (trompetten en trombones) met daaromheen het vloeiender geluid van klarinetten en saxofoons, die samen met de koperinstrumenten voor de solo’s mogen zorgen. Voor deze combinatie zijn grote orkesten nodig, vandaar dat swing pas ontstond toen de kleine jazzbands uit de begintijd waren uitgegroeid tot big bands . Tot de bekendste swingorkesten behoren die van Count Basie , Benny Goodman , Glenn Miller en Lionel Hampton . Ook zangers als Frank Sinatra en Dean Martin horen bij de swingperiode.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop