BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Thelonious Monk
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Thelonious Monk

Thelonious Sphere Monk (1917-1982) is een Amerikaanse pianist, die behalve bebop ook veel cool jazz opnamen heeft gemaakt. Zijn manier van piano spelen was ongebruikelijk doordat hij een hoog ritme combineerde met plotselinge afwisselingen van aarzelend spel of zelfs complete stiltes. Zijn eerste plaatopnamen vonden plaats in 1944, samen met Coleman Hawkins . Kort daarna begon hij samen te werken met Kenny Clarke , Charlie Parker en Dizzy Gillespie en leverde met hen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de bebopstijl. In 1957 nam hij platen op met John Coltrane , die behoren tot het beste werk dat hij heeft gemaakt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop