BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Toots Thielemans
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Toots Thielemans

Jean-Baptiste Frédéric Isidor 'Toots' Thielemans (1922-2016) was een Belgische mondharmonicaspeler en gitarist. Hij begon zijn carrière in 1949. Na zijn vertrek naar de USA in 1952 speelde hij met musici als Charlie Parker , Benny Goodman , Dizzy Gillespie , Oscar Peterson , Ella Fitzgerald , Jaco Pastorius , Pat Metheny en Miles Davis . Wegens zijn verslechterende gezondheid stopte hij in 2014 met optreden.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop