BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Woody Herman
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Woody Herman

Woodrow Charles Herman (1913-1987) is een Amerikaanse klarinettist, altsaxofonist en bandleider. Zijn big bands speelden swing en cool jazz en waren in de jaren ’30 en ’40 heel populair. In die periode speelden ze vaak orkestrale bewerkingen van bluesnummers , maar ook experimenteerden ze met een mix van bebop en swing . Herman stond ook daarna open voor verandering: in de jaren ’60 maakte hij uitstapjes naar pop en jazzrock en in de jaren ’70 begeleidde hij Frank Sinatra .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop