BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Alexander Glazunov
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alexander Glazunov

(1865-1936) Russische componist van romantische muziek . Hij schreef onder meer symfonieën, balletmuziek en een geliefd geworden vioolconcert. Van 1905 tot 1928 was hij directeur van het Conservatorium van Petersburg, met als belangrijkste student uit die periode Dmitri Sjostakovitsj . Hij steunde de Revolutie van 1917, maar verliet Rusland in 1928 en ging in Parijs wonen, waar hij zijn saxofoonconcert schreef.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop