BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Antonín Dvorák
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Antonín Dvorák

(1841-1904) Tsjechische componist van onder andere symfonieën, opera's, religieuze muziek en kamermuziek .Hij werd geïnspireerd door de Boheemse volksmuziek. En na een driejarig verblijf van 1892 - 1895 in New York, ook door de Amerikaanse. Zijn bekendste bekendste werken kwamen in die tijd tot stand: de symfonie Uit de Nieuwe Wereld , het Amerikaanse kwartet en het ook in Amerika gecomponeerde celloconcert.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop