BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Antonio Vivaldi
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Antonio Vivaldi

(1678-1741) Italiaanse violist en componist uit de barok . Hij was priester, maar hield zich toch voornamelijk met muziek bezig. Componeerde meer dan 500 concerten , de meeste voor viool. Daarnaast sonates , opera's en een requiem. De vioolconcerten schreef hij vooral voor de meisjes van het weeshuis in Venetië waar hij vioolleraar was. Hij beïnvloedde met zijn stijl andere componisten in de barokke periode, zoals Johann Sebastian Bach . Zijn bekendste, maar voor velen ook 'doodgespeelde' werk is de serie vioolconcerten getiteld De vier jaargetijden.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop