BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Bruno Walter
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bruno Walter

(1876-1962) Duitse dirigent, die in ruim het eerste kwart van de vorige eeuw een vooraanstaande rol speelde in het Duitse muziekleven. Hij had een dierbare vriendschap met Gustav Mahler . Nadat Hitler de macht overnam in 1933 vluchtte hij als jood naar Nederland waar hij gastdirigent werd van het Concertgebouworkest . In 1939 ging hij naar Amerika, waar hij diverse okesten dirigeerde. Na de oorlog kwam hij af en toe dirigeren in Europa, ook in Amsterdam.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop