BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Edo de Waart
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Edo de Waart

(1941) Nederlandse dirigent, oorspronkelijk hobo ïst. Werd in 1967 voor enige jaren dirigent van het Nederlandse Blazersensemble. Werd tweemaal benoemd bij De Nederlandse Opera, was chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest , het San Francisco Symphony Orchestra, het Sydney Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en nu van het Hong Kong Philharmonic Orchestra.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop