BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Heinrich Schütz
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Heinrich Schütz

(1585-1672) Duitse componist uit de tijd van de barok . Hij was hofkapelmeester aan het Lutherse hof in Dresden en was daardoor lang vóór Bach van invloed op de ontwikkeling van de protestantse kerkmuziek . Hoewel hij ook wereldse muziek schreef is hij vooral bekend door zijn geestelijke werken. In zijn stijl is hij beïnvloed door Monteverdi en door verschillende droevige gebeurtenissen in zijn leven. Zijn muziek is sober.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop