BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Luciano Pavarotti
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Luciano Pavarotti

(1935-2007) Beroemde Italiaanse belcanto tenor . Geliefd bij een groot publiek, dat hem kende door zijn optredens bij evenementen, zoals het wereldkampioenschap voetbal in 1990, televisieprogramma's en zijn vele opnamen. Ook de concerten samen met José Carreras en Placido Dominguo droegen aan zijn populariteit bij. Maar ook in het officiële operacircuit werd hij zeer gewaardeerd en zong hij vaak met Joan Sutherland . Hij zong voor het laatst bij de opening van de Olympische Winterspelen in Turijn in 2006, zijn lievelingsaria 'Nessun dorma'.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop