BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Matthäus Passion
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Matthäus Passion

Oratorium naar het evangelie van Mattheüs, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach . Vooral in Nederland bestaat een oude traditie om tijdens de lijdenstijd voor Pasen dit werk, en ook Bachs Johannes Passion, op veel plaatsen uit te voeren. Bekende (koor)dirigenten waren en zijn daarbij: Anton van der Horst, Ton Koopman , Gustav Leonhardt, Pieter Jan Leusink , Willem Mengelberg , Felix de Nobel, Jos van Veldhoven, Hans Vonk en Charles de Wolff.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop