BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Mendelssohn
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mendelssohn

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) Duitse componist uit de vroege romantiek , maar met een sterk klassiek vormbesef. Hij was een wonderkind, dat al optrad toen hij negen was, dertien bij zijn eerste composities en vijftien toen hij zijn eerste symfonie schreef. Zijn rijke vader had een privé orkest dat de muziek van zijn zoon meteen kon uitvoeren. Mendelssohns werk omvat symfonieën, kamermuziek , liederen, concerten en oratoria. Bekende werken onder andere: de Italiaanse symfonie, A midsummer night's dream en de oratoria Elias en Paulus.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop