BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Otto Klemperer
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Otto Klemperer

(1885-1973) Duitse dirigent, succesvol vóór de Tweede Wereldoorlog, met name met uitvoeringen van de muziek van Mahler . Vluchtte in 1933 voor de nazi's naar de Verenigde Staten, waar hij gevierd werd. Na de oorlog terug in Europa werkte hij met diverse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest . Klemperer raakte door ziekte en ongelukken verlamd en kon alleen zittend en op den duur met kleine armgebaren dirigeren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop