BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Peter Pears
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Peter Pears

(1910-1986) Engelse tenor . Zijn stem werd in het algemeen niet echt mooi gevonden, 'droog' genoemd, maar wel soepel wendbaar. Pears was de levensgezel van de componist Benjamin Britten , die in veel van zijn composities een partij schreef voor zijn vriend. Voor het eerst een liederencyclus in 1940, nadat zij samen naar Amerika waren vertrokken bij het uitbreken van de oorlog met Duitsland. In 1942 keerden zij terug. Bij recitals begeleidde Britten hem vaak aan de piano. Behalve liederen componeerde Britten ook veel operarollen speciaal voor Pears.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop