BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Sergei Rachmaninov
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sergei Rachmaninov

(1873-1943) Russische componist en pianist in de romantische traditie, die een groot bewonderaar was van Tsjaikovski . Hij verliet Rusland na de revolutie van 1917 en woonde daarna in Amerika. Componeerde symfonieën, opera's en vooral pianowerken. Zijn pianoconcerten zijn het bekendst. Het eerste componeerde hij toen hij nog op het conservatorium van Moskou zat. Zijn eerste symfonie kreeg in 1897 zulke vernietigende kritieken dat hij in een zware depressie terecht kwam en niet meer kon componeren. Pas na een hypnosebehandeling drie jaar later genas hij en schreef hij zijn tweede pianoconcert. Daarna kwam het grote succes, zowel als pianist als componist.

video Tweede pianoconcertvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop