BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Klassieke muziek > Willem Mengelberg
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Willem Mengelberg

(1871-1951) Nederlandse dirigent. Van 1895 tot 1945 dirigent van het Concertgebouworkest . Hij introduceerde met grote inzet het werk van onder anderen Mahler en Richard Strauss . Na de Tweede Wereldoorlog werd hem een dirigeerverbod opgelegd omdat hij tijdens de oorlog bleef spelen voor de bezetter, waarbij hij zich bovendien neerlegde bij het verbod op werk van joodse componisten.



vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk



Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop