BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

adaptatie

Verandering die in een levend organisme plaatsvindt, waarmee het zich aan gewijzigde omstandigheden aanpast. Dat kan gaan om een tijdelijke verandering bij een kortdurende wijziging, zoals vogels die bij felle kou hun verenpak opzetten. De omgeving kan ook blijvend veranderen, waardoor sommige organismen bepaalde eigenschappen blijvend ontwikkelen. De verandering wordt erfelijk vastgelegd en aan het nageslacht doorgeven. Zo merkte Darwin dat de door hem bestudeerde vinken verschillende snavels ontwikkelden al naar gelang de omgeving waarin zij leefden.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop