BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

bronchusboom

Ook bronchiën. Vertakkingsysteem van de grote luchtwegen, vanaf de stembanden tot aan de longblaasjes, waardoor bij iedere ademhalingscyclus lucht in en uit de longen stroomt. Een bronchus (meervoud bronchi) is een van de twee hoofdtakken, waarin de luchtpijp zich verdeelt voorbij het strottenhoofd en waardoor lucht stroomt naar en van linker of rechter long . Met name in de grotere luchtwegen kan een tumor ontstaan (longkanker of bronchuscarcinoom).
Zie ook long .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop