BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

echografie

Onderzoeksmethode die werkt met teruggekaatste hoogfrequente geluidsgolven (ultrageluid) die voor mensen niet waarneembaar zijn. Via een microfoontje dat de geluidsgolven uitzendt en weer ontvangt, kunnen afbeeldingen worden gemaakt van inwendige organen, bijvoorbeeld van het hart of van de bovenbuikorganen, zoals lever, galblaas en alvleesklier .
De grootste bekendheid heeft het onderzoek gekregen door onderzoek tijdens de zwangerschap, waarbij onder andere het bewegende hart van het embryo zichtbaar kan worden gemaakt, maar ook door metingen van de schedel de duur van de zwangerschap kan worden vastgesteld.



vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk



Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop