BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

euthanasieverklaring

Schriftelijke verklaring waarmee iemand aangeeft in welke situatie hij/zij graag zou willen dat de arts euthanasie bij hem of haar uitvoert. In de Euthanasiewet wordt deze verklaring als zodanig erkend. Zowel een mondeling als een schriftelijk verzoek geeft de arts het recht het euthanasieverzoek in te willigen. De arts is hier echter nooit toe verplicht en hij/zij mag alleen mét inachtneming van de in de wet genoemde zorgvuldigheidseisen euthanasie uitvoeren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop