BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

F.C. Donders

(1818-1889) Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht in de anatomie, histologie en fysiologie. Een oogarts met charisma. In 1848 sprak hij de belangwekkende rede De harmonie van het dierlijk leven, de openbaring van wetten uit, waarmee hij ruim tien jaar op Darwins On the Origin of Species vooruitliep. In 1845 begon hij het beroemd geworden onderzoek naar de draaiingen van het oog en de verschijnselen in het inwendige van het oog. In 1858 richtte hij het eerste Nederlandse ooglijdersgasthuis te Utrecht op.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop