BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

influenza

Acute infectieziekte , veroorzaakt door een virus en voornamelijk gelokaliseerd in het ademhalingssysteem. De verschijnselen zijn onder andere hoofdpijn, spierpijn en ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën (grote luchtwegen). De ziekte treedt meestal als een epidemie op en kan met name desastreus verlopen bij ouderen, of bij hart‑ en longpatiënten. Deze groepen wordt dan ook altijd aangeraden zich jaarlijks tegen influenza te laten inenten.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop