BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

lever

Grootste orgaan van het spijsverteringsstelsel en het belangrijkste van de stofwisseling . Ligt in de rechterbovenbuik, direct onder het middenrif . Produceert onder andere gal, die via de galwegen uitkomt in de twaalfvingerige darm . Daarnaast maakt de lever eiwitten aan, verzamelt koolhydraten en vormt deze om tot een vorm van glucose en tot vetten. Hij verwijdert giftige stoffen en geneesmiddelen uit het bloed , en is een depot voor vitamines.
Zie ook
galblaas , cirrose en geelzucht .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop