BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Levenswetenschappen en geneeskunde > narcistische persoonlijkheidsstoornis
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

narcistische persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheidsstoornis waarbij iemand zichzelf voortdurend centraal in de aandacht plaatst van anderen, vanuit grootheidsideeën over eigen kunnen, macht en schoonheid. Hij of zij is ervan overtuigd zeer bijzonder te zijn, verplaatst zich niet in de gevoelens of gedachten van anderen en misbruikt anderen om eigen doelen te bereiken.
Zie ook narcisme in het hoofdstuk Psychologie en sociologie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop