BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

stemmingsstoornis

Bedrukte stemming, neerslachtigheid en apathie die ontstaan door interactie van genetisch bepaalde factoren en stress . Is bijna iedere dag en gedurende het grootste deel van de dag aanwezig, met gevolgen voor het dagelijks functioneren. De prognose loopt uiteen van volledig herstel tot chronische melancholie. De twee belangrijkste vormen zijn unipolaire stemmingsstoornis (ook wel depressie) en bipolaire stemmingsstoornis, die gekenmerkt wordt door manische en depressieve fasen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop