BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

steunhart

Een elektrisch aangedreven pomp die de werking van één hartkamer ondersteunt, meestal de linker. De pomp voorziet de kamer van bloed. Het werkt niet pulserend, zoals een echt hart, maar verzorgt een constante bloedstroom. Draagbare accu's zorgen voor aandrijving van de in de buik aangebrachte pomp. Het steunhart is bestemd voor mensen in het laatste stadium van hartfalen die wachten op een harttransplantatie. De levensduur is beperkt. Er wordt dan ook gewerkt aan een beter steunhart, als duurzaam alternatief voor transplantatie .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

       heeldehuid

paginatop