BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Literatuur internationaal > Giovanni Boccaccio
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Giovanni Boccaccio

(1313-1375) Italiaanse dichter en schrijver uit de Renaissance . Schreef hoofse liefdesliteratuur en een biografie van Dante , en publiceerde tussen 1349 en 1353 de raamvertelling Decamerone, een wereldse en in proza geschreven tegenhanger van Dantes Goddelijke komedie. Terwijl de pest woedt in Florence vertellen zeven vrouwen en drie mannen elkaar op een afgesloten landgoed elk tien verhalen over het dagelijks leven in het algemeen en over liefde en seks in het bijzonder. Het werk van Boccaccio had grote invloed op Chaucer en Shakespeare , terwijl zijn lyrische romance Elegie van Fiammetta (1343) wordt beschouwd als de eerste psychologische roman uit de westerse literatuurgeschiedenis.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop