BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Media > Simplisties Verbond
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Simplisties Verbond

VPRO televisieprogramma in de jaren zeventig en tachtig van Wim de Bie en Kees van Kooten die door middel van talloze typetjes de actualiteit van de week onder de loep namen en nieuwigheden becommentarieerden. Zij waren de bedenkers van de Tegenpartij, onder het motto ‘Geen gezeik iedereen rijk’ en verrijkten het Nederlands met allerlei nieuwe woorden, zoals ‘regelneef’.
Zie ook Van Kooten en De Bie in het hoofdstuk Theater.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop