BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Mode > Azzedine Alaia
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Azzedine Alaia

(1940-2017) De in Tunesië geboren ontwerper kwam in de jaren '50 naar Parijs. Hij werkte onder andere bij Dior en Mugler . Brak in de jaren '80 door met een strak, zeer getailleerd silhouet dat veel navolging vond en vaak doet denken aan de ontwerpen van Vionnet . Azzedine Alaia was een ontwerper die nooit voor het grote geld heeft gekozen en gaf de laatste jaren van zijn leven alleen shows geeft als hij daar zin in had. Hij rekende enkele 'First Ladies' onder zijn clientèle: Michelle Obama en Carla Bruni.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop