BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Mythologie > Agamemnon
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Agamemnon

In de Griekse mythologie de koning van Mykene en opperbevelhebber van de Griekse strijdmacht in de Trojaanse oorlog . Toen de Griekse vloot door een ongunstige wind bij Aulis werd opgehouden, offerde Agamemnon noodgedwongen zijn dochter Ifigeneia aan de godin Artemis . Na terugkeer uit de oorlog werd hij vermoord door zijn echtgenote Klytaimnestra en haar minnaar Aigisthos. Die moord werd later gewroken door zijn kinderen Orestes en Elektra . De ongelukkige rol van Agamemnon in de Trojaanse oorlog en de verwikkelingen daarna in Mykene hebben de drie grote Griekse tragediedichters geïnspireerd tot het schrijven van verschillende tragedies: Aischylos: Oresteia; Sofokles : Elektra; Euripides : Elektra, Ifigeneia in Aulis, Ifigeneia in Tauris.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop