BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Mythologie > Orestes
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Orestes

In de Griekse mythologie de zoon van Agamemnon en Klytaimnestra en de broer van Elektra en Ifigeneia . Nadat Agamemnon bij zijn terugkeer na de Trojaanse oorlog door zijn vrouw en haar minnaar Aigisthos vermoord was, wreekte Orestes, daartoe aangezet door Elektra, zijn vader door zijn moeder en haar minnaar te doden. De rol van Agamemnon in de Trojaanse oorlog en de verwikkelingen daarna in Mykene hebben de drie grote Griekse tragediedichters geïnspireerd tot het schrijven van verschillende tragedies (Aischylos: Oresteia, Sofokles : Elektra en Euripides : Elektra, Ifigeneia in Tauris en Ifigeneia in Tauris.).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop