BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Mythologie > Poseidon
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Poseidon

(Latijn: Neptunus) In de Griekse mythologie de god van de zee. Hij is een van de kinderen van Kronos en Rhea . Broer van Zeus , Hera , Hades , Hestia en Demeter . Hij droeg een drietand, waarmee hij de aarde en de rotsen kon splijten. Door Homerus wordt hij de 'aardschudder' genoemd, omdat hij aardbevingen kon veroorzaken. De terugreis van Odysseus werd door hem tegengewerkt, omdat Odysseus het oog van zijn zoon de kykloop Polyfemos had uitgestoken.
Poseidon had een groot aantal kinderen, bijna evenveel als Zeus, maar zijn kinderen waren niet zo goedaardig als die van Zeus. Bij Medusa verwekte hij o.a. het gevleugelde paard Pegasos .
Neptunus is vanaf de zon gezien de achtste planeet van ons zonnestelsel.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop