BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Mythologie > Titanen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Titanen

In de Griekse mythologie de kinderen van de oergoden Ouranos en Gaia . Zes broers (Okeanos , Iapetos, Kronos , Hyperion, Koios en Crius) en zes zusters (Rhea , Themis en Mnemosyne, Tethys, Foebe en Theia). Nadat Kronos hun vader Ouranos had gecastreerd, verkregen zij de macht over het heelal, totdat zij zelf op hun beurt weer door Zeus werden onttroond en naar de onderwereld werden verdreven.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop