BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

elektromagnetische golven

Golven die bestaan uit periodieke variaties van het elektrische en het magnetische veld die zich ook in een vacuüm kunnen voortplanten. Het sprekendste voorbeeld is zichtbaar licht , met een golflengte tussen 0,4 en 0,7 micrometer. Het elektromagnetische spectrum is echter veel breder en omvat in toenemende golflengte : gammastraling , röntgenstraling , ultraviolette straling , zichtbaar licht, infrarode straling , microgolven en radiogolven. Al deze straling gehoorzaamt aan de wetten van Maxwell , slechts de frequentie ervan verschilt. Tegenwoordig is het volledige spectrum van de elektromagnetische golven ontsloten voor waarnemingen op aarde en in de ruimte.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop