BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederland 1500-1813 > Vrede van Münster
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Vrede van Münster

Maakte in 1648 een eind aan de Tachtigjarige Oorlog . Spanje erkende de Republiek als zelfstandige staat, de Zuidelijke Nederlanden bleven onder Spaans bestuur. De Republiek mocht de Schelde afsluiten, hetgeen de ondergang betekende van Antwerpens handel. Het verdrag was onderdeel van de Vrede van Westfalen .

Viering van de Vrede van Münster, geschilderd door Bartholomeus van der Helst

Vrede van Munstervorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop