BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederland 1900-1945 > Albert Plesman
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Albert Plesman

(1889-1953) Eerst vliegenier later grondlegger en president-directeur van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij . Kwam in 1915 als beroepsofficier bij de gemobiliseerde Nederlandse luchtmacht in Soesterberg. In 1919 organiseerde hij de ELTA, de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam. Er werden enorme hallen gebouwd, die meteen daarna in gebruik werden genomen door Anthony Fokker , voor zijn nieuwe vliegtuigfabriek. De ELTA leidde tot de oprichting van de KLM , die Plesman tot een bloeiend bedrijf maakte.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop