BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

IISG

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Gevestigd in Amsterdam. In1935 opgericht door N.W. Posthumus, met als eerste doel het verzamelen en bewaren van documenten over de geschiedenis van de arbeidersbeweging.
Het IISG is wereldberoemd om zijn collectie originele handschriften van Marx en Engels en om zijn Bakoenin-archief (Russische anarchist, tijdgenoot van Marx). In 1938 werden de kostbaarste onderdelen van het bezit in veiligheid gebracht in Engeland. Tijdens de Duitse bezetting werd het hele resterende bezit door de bezetter in beslag genomen. Na de bevrijding is praktisch alles weer in het IISG teruggekeerd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop