BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederland na 1945 > doorbraakgedachte
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

doorbraakgedachte

Tijdens en kort na de Tweede Wereldoorlog ontstane beweging om tot één progressieve partij te komen van confessionelen en niet-confessionelen samen. Hield in dat de sociaaldemocratie ook voor confessionelen toegankelijk moest worden gemaakt: een doorbraak van de verzuiling . Koos Vorrink en Willem Drees maakten de doorbraakgedachte tot uitgangspunt van de PvdA , de vernieuwde SDAP. De PvdA hoopte haar aanhang hierdoor flink te vergroten.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop