BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jan Raas

(1952) Voormalig Nederlands beroepswielrenner en ploegleider. Raas was renner van 1975 tot 1985 en daarna tot 2003 ploegleider en sportdirecteur. In 1979 werd hij in Valkenburg wereldkampioen op de weg. Daar zat wel een luchtje aan, maar dat zat aan vrijwel elke wielrenner in die tijd. Hoewel hij de Tour slechts twee keer uitreed (1976 en 1978) deelt hij met Gerrie Knetemann en Joop Zoetemelk het Nederlands record van gewonnen Tour-etappes: tien stuks. Van die veertien klassiekers die hij won, leverderen de vijf overwinningen (waarvan vier keer op rij) in de Amstel Gold Race hem de bijnaam Mister Gold Race op. De ‘Amstel Gold Raas’ werd de koers in die tijd genoemd.

vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop