BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

roeien

Individueel zowel als teamsport is roeien populair in Nederland. Er wordt in negen verschillende typen boot geroeid. Lopend van skiff (eenpersoons) tot acht (acht roeiers). Er zijn veel jaarlijkse nationale roeievenementen. De Head of the river Amstel is een van de meest bekende internationale wedstrijden. Meteen bij de eerste Olympische Spelen waaraan Nederland deelnam, in 1900, werd goud gewonnen. Daarna lukte het lange tijd minder goed. Maar vanaf 1964 zijn Nederlandse roeiers bijna altijd Olympische medaillewinnaars. Als het gaat om wereldkampioenschappen staat Nederland, gerekend vanaf 1962 op de vijftiende plaats (van 46 deelnemende landen).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop