BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Theo Koomen

(1929-1984) Nederlandse sportverslaggever uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij zou priester worden, maar maakte die studie niet af. In de plaats daarvan werd hij journalist. Eerst achtereenvolgens bij het Noordhollands Dagblad, de Dordtenaar en de Volkskrant . In 1966 ging hij werken bij de KRO radio, waar hij voornamelijk sportprogramma’s presenteerde. Legendarisch zijn zijn verslagen van de Ronde van Frankrijk achter op de motor (met Jan Janssen als winnaar in 1968 en Joop Zoetemelk in 1980), eerst voor de radio en later ook voor televisie. Koomen was de populairste verslaggever van zijn tijd met een uitbundige stijl van verslaggeving.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop