BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederland na 1945 > vliegen werd betaalbaar
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

vliegen werd betaalbaar

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in deze periode. Waar het vliegen tot eind jaren '60 nog zo duur was dat alleen de welgestelden zich dit voor privé-doeleinden konden veroorloven werd in de jaren '70 tot '90 het vliegen steeds goedkoper, vooral met chartermaatschappijen naar populaire vakantiebestemmingen. Maar ook het intercontinentaal vliegen naar en van emigratielanden zoals Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika maakte het mensen mogelijk op familiebezoek te gaan. Hiermee veranderde het karakter van de emigratie , zoals nog weer enkele decennia later ook het karakter van de immigratie . Zoals de landverhuizers van voor de oorlog en de emigranten van na de oorlog nooit wisten of ze hun familie ooit zouden terugzien, konden grootouders voortaan hun kinderen en kleinkinderen gaan opzoeken, waar ook ter wereld. Eerst was er de telefoon, toen het vliegen en daarna het World Wide Web waardoor het wereldwijd onderhouden van banden tussen familieleden en vrienden voor iedereen mogelijk werd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop