BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Nederlandse literatuur na 1830 > Lodewijk van Deyssel
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Lodewijk van Deyssel

(1864-1952) Pseudoniem van Karel Johan Lodewijk Alberdingk Thijm. Een van de markantste Tachtigers . Leverde bloemrijke bijdragen aan hun tijdschrift De Nieuwe Gids . Schreef befaamde scheldkritieken. Publiceerde twee romans, waarvan Een liefde (1887) veel opzien baarde door de voor die tijd openhartige behandeling van de vrouwelijke seksualiteit.
In 2003 verscheen het tweede deel van de biografie van Van Deyssel, geschreven door Harry Prick.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop